Welke apparatuur voor een profielfotoshoot? - Emiel Lops Fotografie

Welke apparatuur gaat mee naar een profielfotoshoot?

De komende tijd mogen we weer bij verschillende bedrijven profielfoto’s gaan maken.
Gewapend met een arsenaal aan apparatuur komen we bij de klant om de kantine, vergaderzaal of elke willekeurige andere ruimte om te bouwen tot fotostudio en alle medewerkers van mooie profielfoto’s te voorzien.

Vaak staat men er niet bij stil wat er nodig is om een goed uitgelichte profielfoto te maken en deze belichting consequent toe te passen op alle medewerkers, zodat iedereen op dezelfde wijze gefotografeerd wordt.

Wat gaat er mee?

Flitslicht

Voor profielfoto’s werken wij vrijwel altijd met flitslicht. Door hier gebruik van te maken, creëren we constant ligt, dat er voor zorgt dat iedereen op dezelfde manier wordt uitgelicht.
Op de flitsers worden softboxen gemonteerd, die een mooi zacht licht en zachte schaduwen geven. We zorgen altijd voor extra flitsers. Mocht een flitser het begeven, dan kunnen wel altijd met de back-up apparatuur doorwerken.

Achtergrond

Profielfoto’s komen het beste tot hun recht tegen een neutrale achtergrond. Daarom nemen wij zelf onze achtergronden mee. Vaak kiest de klant voor een witte of een grijze achtergrond. Rustig om naar te kijken en ideaal te combineren met vrijwel alle kleuren kleding.

Laptop

Wij begrijpen dat je graag zelf je profielfoto wilt kiezen. Daarom sturen we tijdens de fotoshoot de foto’s meteen door naar een laptop, zodat je de foto’s in groter formaat kunt beoordelen en je favoriete beeld kunt selecteren.

Meerdere camera’s

Je hebt de hele dag gepland om profielfoto’s te laten maken. Alle medewerkers zijn ingedeeld en verwachten vandaag voor de fotograaf te verschijnen. U kunt zich voorstellen dat het geen aangename boodschap is, als de fotograaf u vertelt dat zijn camera het niet doet en de rest van de dag geen foto’s gemaakt kunnen worden. Standaard nemen wij meerdere camera’s en objectieven mee, zodat we altijd door kunnen werken.

En verder?

Gaffertape, marktkraamklemmen, statieven, verlengsnoeren, lichtmeter, poeder, kwastjes, reflectoren etc. Kortom; vrijwel alles wat nodig is voor een geslaagde fotoshoot gaat mee.

Geïnteresseerd in een profielfotoshoot? Hier vindt u alle informatie.
  • No Comments

Powered by SmugMug Owner Log In