Zakelijke Groepsfoto Nieuwegein - Emiel Lops Fotografie

Zakelijke groepsfoto

Vaak maken we zakelijke portretfoto’s in combinatie met een groepsfoto van alle medewerkers van het bedrijf of van een bepaalde afdeling. Gaaf natuurlijk als je als bedrijf kunt laten zien wie er allemaal werken, maar de houdbaarheid van een groepsfoto is vaak beperkt.
Collega’s komen en gaan. En voor je het weet is de teamfoto weer verouderd.

Onlangs kregen we van Solventa het verzoek om van alle collega’s nieuwe profielfoto’s te maken op het hoofdkantoor in Nieuwegein.
Niet alleen moesten er profielfoto’s gemaakt worden, maar ook een groepsfoto en foto’s van de verschillende teams stonden op het verlanglijstje.
Om de foto’s zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, hebben we er voor gekozen om de groepsfoto niet in één opname te maken, maar om alle medewerkers individueel te fotograferen en later te monteren tot 1 groepsfoto.
Uitknippen en plakken dus. Hoewel het eenvoudig klinkt (“dat Photoshopppen we wel even” ), is het maken van zo’n foto een precies klusje.
Alle medewerkers moeten op dezelfde manier gefotografeerd worden. Hetzelfde licht, hetzelfde standpunt en dezelfde brandpuntsafstand.
Ook moet je natuurlijk rekening houden met de pose. Variatie om te voorkomen dat iedereen dezelfde kant uitkijkt.

Als alle foto’s eenmaal zijn gemaakt kun je vervolgens alle gewenste opstellingen maken, die er zijn EN achteraf personen verwijderen en toevoegen, zodat je altijd up to date teamfoto’s hebt.

Ook geïnteresseerd in een zakelijke teamfoto? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!  • No Comments

Powered by SmugMug Owner Log In