Zakelijke Portretfotografie Advocatenkantoor Amsterdam

Hoewel ik mijn fotostudio in Rotterdam heb, reis ik voor mijn zakelijke portretfoto’s door het hele land en heb ik inmiddels menig kantoor, kantine en bedrijfshal omgetoverd tot een fotostudio.
Onlangs mocht ik weer naar Amsterdam afreizen om een serie zakelijke portretfoto’s te maken voor een advocatenkantoor.

Vrijwel altijd vraag ik aan mijn klanten hoe zij mij hebben gevonden en 9 van de 10 keer is het antwoord dat ze mij gegoogled hebben. Deze keer was het niet anders, behalve dan dat zij niet naar de algemene resultaten hebben gekeken, maar naar de afbeeldingsresultaten.
Nadat zij de zoekterm “zakelijke portretfotografie” hadden ingetoetst zijn zij gaan kijken welke afbeeldingen hen het meeste aansprak en selecteerden vervolgens daarop de fotograaf.

Regelmatig krijg ik aanvragen van bedrijven, waarvan de aanhef begint met “Geachte heer/mevrouw” . Duidelijk dus dat het bericht aan meerdere fotografen tegelijkertijd is gestuurd (ik ken weinig Emiels van het andere geslacht). Vaak wordt een willekeurig aantal fotografen aangeschreven en wordt er als eerste (en helaas soms ook als enige) gekeken naar de prijs. In dit geval had de opdrachtgever een duidelijk idee over de uitstraling die de foto’s moeten hebben en werd het proces omgekeerd.

Niet de eerste 3 fotografen bovenin het lijstje van de zoekresultaten bellen, maar goed kijken naar welk beeld het beste aansluit bij de wensen van de klant en daarop de fotograaf selecteren. Daar houd ik van!


  • No Comments

Powered by SmugMug Owner Log In