Zakelijke Portretfotografie Utrecht - Emiel Lops Fotografie

Zakelijke Portretfotografie Utrecht


Onlangs mocht ik een serie zakelijke portretten maken voor een netwerk van bedrijven dat zich richt op onder meer arbodienstverlening, reintegratie en verslavingszorg.
Van alle medewerkers moesten profielfoto’s worden gemaakt. De foto’s moesten tegen een witte achtergrond worden gemaakt en de portretten worden gebruikt voor het “smoelenboek” en de medewerkers kunnen de foto’s gebruiken voor Linkedin en andere social media.

De locatie was bijzonder, namelijk het Stadion Galgenwaard in Utrecht.
Hoewel de opdrachtgever had aangegeven dat er witte muren waren, nam ik voor de zekerheid een rol wit achtergrondpapier mee. Geen overbodige luxe bleek later, want vrijwel alle muren waren grijs en voor de enige witte muur stond een enorme trofee te schitteren. Iets vertelde me dat ik deze beter niet kon verplaatsen…

Een goede profielfoto voldoet aan een aantal eisen. De achtergrond is bij voorkeur egaal, zodat er weinig afleiding is en het licht moet goed zijn.
 Door de gang tijdelijk om te bouwen tot een kleine fotostudio kon makkelijk aan al deze eisen worden voldaan.

 Tijdens het fotograferen werden de foto’s direct doorgestuurd naar een laptop, zodat we ter plekke de foto’s konden bekijken en de beste beelden konden selecteren. Het voordeel van deze click & pick methode is dat de medewerker zelf zijn beste beeld kan kiezen, maar het ook de mogelijkheid biedt om meteen te zien hoe je op de foto staat en daar waar nodig kunt bijsturen.  • No Comments

Powered by SmugMug Owner Log In