Over Mij - Emiel Lops Fotografie

Hoe kan ik het beeld nog interessanter maken? Dat is een vraag die ik mezelf heel regelmatig stel. Of eigenlijk zit dat idee continu in mijn hoofd als ik aan het fotograferen ben.

Het is begonnen met een geleende spiegelreflexcamera en een wat mislukte poging om een struisvogel te fotograferen. Maar die camera werkte wel heel fijn! 

Op dat moment – in 2000 alweer - is mijn liefde ontstaan en ben ik steeds meer gaan fotograferen. Eerst alleen als hobby, en gaandeweg steeds serieuzer. Ik volgde cursussen, deed opleidingen en trainde mezelf.

In 2006 heb ik besloten fotograaf te willen zijn, parttime verdiende ik de kost met fotograferen. In dit jaar zijn ook mijn tweelingdochterjes geboren.

De grote sprong heb ik in 2010 gewaagd. Toen heb ik besloten echt ‘officieel fotograaf’ te zijn; ervan te leven dus. Een hele beslissing, zeker met een gezin.

Toch deed ik het.

Ik had er vertrouwen in en was mijn werk als P&O–adviseur in het ziekenhuis zat. Overigens heb ik daarvoor allerlei omzwervingen gemaakt op het carrièrepad, tot aan een docentenopleiding frans toe.

Fotograferen was gaaf, nu kon ik dingen máken. Dít wil ik doen.

Ik voelde me enorm enthousiast en ben gelijk hard gaan werken: veel trouwerijen waren het in die tijd.

In 2011 opende ik mijn eigen studio bij de Kleiweg in Rotterdam. Weer zo’n sprong.

Ik wilde namelijk het hele jaar door portretten kunnen maken en – met alle respect – niet zo’n parkfotograaf worden.

Om mezelf te slijpen ben ik lid van het Master Photographers Network. Een club waarvoor ik me moest kwalificeren.

Ik merk iedere keer dat ik er energie van krijg als ik iets met tegenstellingen kan doen of met humor.

Ik maak af en toe vrij werk waarin ik dat laat zien. Ik geniet van het fotograferen en streef altijd naar topkwaliteit, maar (ook al zijn er mensen die anders beweren) het perfécte plaatje kan je – gelukkig - niet maken.Powered by SmugMug Log In