Kledingtips voor uw profielfotoshoot - Emiel Lops Fotografie

5 kledingtips voor uw profielfotoshoot

Bij vrijwel elke profielfotoshoot is dit een terugkerende vraag. Welke kleding moet ik aan trekken?
Het dragen van de juiste kleding is belangrijk bij het maken van je profielfoto’s.
Toch wordt dit helaas vaak onderschat.
Daarom hierbij 5 kledingtips, die er voor zorgen dat uw profielfoto perfect wordt!

Draag effen kleding
Voor de meeste zakelijke portretfoto’s en profielfoto’s geldt dat er zo min mogelijk afleiding moet zijn. Draag daarom bij voorkeur kleding met effen kleuren.
Ongetwijfeld zullen tijgerprints en ruitjes u geweldig staan, maar aan het dragen ervan op uw profielfoto kleven enkele bezwaren:
- (te) Drukke prints schreeuwen om aandacht en leiden af van waar het om gaat, namelijk uw gezicht. Het menselijk oog heeft de neiging om als eerste naar contrastrijke objecten te kijken. In dit geval valt dus eerst de panterprint, zebrastreep of bolletjestrui.
- Fijne patroontjes kunnen voor het moire effect zorgen. U heeft het vast wel eens op televisie gezien. Een overhemd met ruitjes wordt een rare vlek, omdat de patronen te dicht op elkaar staan en interfereren met de lijnen van een beeldscherm.

Draag gladde, soepele stoffen
Soepel vallende stoffen volgen de lijnen van uw lichaam en geven de minste kreuken. Geen gedoe met strijkijzers en toch superstrak op de foto!

Donkere kleding maakt slanker
Door het dragen van donkergekleurde kleding oogt u slanker. Bij een standaard profielfoto, waarbij enkel uw hoofd en schouders zichtbaar zijn, is dat niet direct een issue. Maar wilt u meer van uzelf laten zien? Denk dan goed na over de kleur van uw kleding.

Blote schouders

Probeer blote schouders of diepe decolletés te vermijden. Zeker bij een profielfoto, waarbij alleen schouders en gezicht te zien. De profielfoto op linkedin heeft een ronde uitsnede, waarbij ook nog een deel van de schouders wegvalt. In het meest ongunstige geval kan het lijken of u naakt gefotografeerd bent en dat wordt niet in alle branches evenveel gewaardeerd.

Strakke pakken en nog strakkere overhemden
Nu veel kleding als "slimfit"model wordt aangeboden, steekt er een ander probleem de kop op: Te strakke overhemden, waarvan het bovenste knoopje niet meer dicht kan. Geen probleem natuurlijk als u geen das draagt. Maar bij het dragen van een das moet het bovenste knoopje echt dicht. Zorg er dus voor dat u een overhemd draagt dat de juiste boordmaat heeft, zodat de das mooi tot zijn recht komt.
Dit geldt ook voor uw pak. Een strakke snit is mooi, maar als het knoopje niet meer dicht kan wordt het tijd voor maatregelen!


Click & Pick

Bij het studiowerk (vast of mobiel) werken wij met het Click & Pick-systeem. Hierbij worden de foto’s tijdens de fotoshoot direct op een beeldscherm getoond  en kunt u uw favoriete beelden selecteren.

Visagist

Als u het echt goed wilt doen kunt u overwegen uw make-up te laten verzorgen door een visagist. Wij hebben goede contacten en kunnen u een visagist aanbevelen.

Photoshop?

Ja, ik gebruik Photoshop. Niet om de foto ánders te maken, maar om de foto béter te maken. Ik retoucheer. Denk aan het wegwerken van ‘niet permanente zaken’ zoals pukkeltjes. Ook glimmende voorhoofden moeten eraan geloven.

Goed bereikbaar

Onze studio is goed bereikbaar en u kunt gratis in de buurt parkeren. U bent van harte welkom.

Gerelateerde links

5 tips voor betere profielfoto's
Prijzen profielfotografie
  • No Comments

Powered by SmugMug Owner Log In